رفتن به محتوای اصلی
x

هفته جهانی شیردهی برای اولین بار در سال ۱۹۹۲ شروع شد و تاکنون در ۱۲۰ کشور توسط یونیسف وشریک‌هایش شامل اتحاد جهانی برای اقدام شیردهی، سازمان بهداشت جهانی و دیگر سازمان‌ها انجام می‌شود. هدف اصلی این رویداد ترویج فرهنگ شیردهی و شیردهی منحصر به فرد برای حداقل شش ماه اول از زندگی نوزاد می‌باشد. در ایران این مراسم برابر با دهم تا شانزدهم مرداد هر سال می‌باشد.

تغذیه با شیر مادر برای نوزاد چه فایده ای دارد؟

*شیــر مــادر به تنهایی می تواند از لحظه اول تــولـــد تا پایان 4 ماهگی و حتی 6 ماهگی تمام نیازهای غذایی شیر خوار بــرای رشد طبیعی او را تامین کند. حتی در هفته اول تولد که هنــوزجریان عادی شیر برقرار نیست ، نوزاد نیازی به غذا یا آشامیدنی دیگر ندارد.            * آغوز یا ماک یا شیر روزهای اول که زرد رنگ و غلیظ اســت حاوی مواد مفید و ارزنده ای است که اولین وبهترین واکسن برای حفاظت کودک برضد بیماریهای عفونی است.               

 *در ماههای اول تولد که شیرخوار بیش از سایر مواقع در معرض خطر است شیر مادر او را از ابتلای بــه بسیاری از بیماریها حفظ میکند.تغذیه با شیر مادر احتمال مرگ در اثر بیماریهای اسهالی را به شدت کاهش می دهد از ابتلا به عفونتهای گــوش میانی و عفونتهای حاد دستگاه تنفسی و مرگ ومیر ناشی از آن می کاهد.

* میزان ابتلا به آسم ، اگزما و انواع آلرژی در شیرخواران که ازشیر مادر استفاده می کنند کمتر گزارش شده است.

* در شیرخوارانی که از شیر مادر تغذیه میکنند مشکل افزایـــــش کلسترول در بزرگسالی و بالا رفتن خطر ابتلا به بیماریهای قلبـــــی عروقی به علت متابولیسم بهتر کلسترول کمتر است.

* چربی و پروتئین شیرمادر بهتر از چربی و پروتئین دیگر انــواع شیرها هضم و جذب می شود.

* به سبب اختلاف در ترکیب چربی شیر مادر، شیرخوارپرخــوری  نمی کندو کمتر چاق میشود.

* به علت و جود آب کافی در شیر مادر تشنگی نوزاد برطـرف می شود واشتهای او تحریک می شود و نیازی به دادن آب یا آب قندحتی در مکانهای بسیار گرم و خشک نیست.

همچنین در مراکز جامع سلامت، پایگاه های سلامت و خانه های بهداشت آموزش های مرتبط با روش های شیردهی، تغذیه با شیر مادر و تغذیه نوزاد و سایر موارد مرتبط با شیر مادر در طول دوران بارداری و پس از زایمان به مادران ارایه می شود.