برنامه های واحد:
معرفی برنامه (توضیح مختصری درمورد پیشینه ، دلایل اجرا و اهداف کلان برنامه ) :
پیشینه :
اين دفتر با نام ((كميته پژوهشي مركز بهداشت استاناصفهان))در تير ماه سال ۱۳۷۸ باهدف پشتيباني از طراحيواجراي پژوهشهاي كاربردي در سيستم بهداشتي با شركت رابطين پژوهشي كليه واحدهاي بهداشتي معاونت بهداشتی تشكيل شده و اساسنامه اوليه آن در تاريخ ۴/۲۱/ ۷۸ به تصويب رسيد .
اين كميته با تصويب اعضاي آن در تاريخ ۸۰/۱۲/۲۰ به دفتر پژوهشهاي كاربردي معاونت بهداشتي تغيير نام يافت و اساسنامه آن مورد بازبيني و اصلاح قرار گرفت .
كليه سياستگزاريهاي كلان پژوهشي اين دفتر با نظر و هماهنگي معاونت پژوهشي دانشگاه انجام ميگيرد.
موقعیت و جایگاه :
پژوهش یکی از اساسیترین نیازها برای نیل به پیشرفت و توسعهی همه جانبهی یک کشور است و قدرت و استقلال هر کشوری بر پژوهش و تولید علم استوار است. بنابراین نوع و سطح فعالیتهای پژوهشی یکی از شاخصهای اصلی توسعه و پیشرفت محسوب میشود.
دفتر پژوهش های کاربردی و کتابخانه در حوزه معاونت بهداشتی و مرکز بهداشت استان مسئولیت ساماندهی و نظارت بر کلیه فعالیت های پژوهشی را به عهده دارد. از اهم فعالیت های این دفتر نیازسنجی، برنامه ریزی و هدایت و مشاوره پروژههای تحقیقاتی میباشد. همچنین کتابخانه این معاونت با بیش از ۵۰۰۰ جلد کتاب و نرم افزار کتابخانه پارس آذرخش ضمن اتصال به شبکه کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان آماده ارائه خدماتی چون جستجو، امانت کتاب، راهنمایی و مشاوره به کارکنان و دانشجویان حوزه سلامت میباشد.
سرپرست دفتر پژوهشهاي كاربردي :
الف ) نحوه و مدت انتخاب :يك نفر از پزشكان متخصص ،عمومي يا كارشناسان ارشد داراي سابقه پژوهشي در سيستم هاي بهداشتي ( به تأييد معاونت پژوهشي دانشگاه ) با انتخاب معاونت بهداشتي به مدت يك سال
ب ) شرح وظايف :
۱– رياست شوراي مركزي دفتر پژوهشهاي كاربردي
۲ – نظارت، برنامهريزي و مديريت اجرايي وظايف مصوب دفتر
۳ – نظارت بر اجراي امور اداري دفتر
۴ – انعكاس مشكلات و نظرات شوراي مركزي به مراجع بالاتر
۵ – برنامهريزي جهت بهبود و ارتقاء كيفيت فعاليتهاي دفتر
۶ – برقراري ارتباط مؤثر با ساير مراكز پژوهشي و دانشگاهي جهت طراحي برنامههاي كارآمد در زمينه تحقيق در سيستمهاي بهداشتي