همزمان با هفته دخانیات برگزار شد: نشست علمی آموزشی خبری مضرات مصرف دخانیات
روابط عمومی دانشگاه به مناسبت هفته ملی دخانیات، نشست خبری علمی آموزشی در خصوص مضرات مصرف دخانیات را، یکشنبه پنجم تیرماه با حضور اعضای هیات علمی، متخصصان و تعدادی از مسئولین و کارشناسان حوزه های معاونت درمان و بهداشتی و همچنین خبرنگاران حوزه سلامت، در تالار پویش دانشگاه علوم پزشكي اصفهان برگزار نمود.
در این نشست دکتر سمیه صادقی فوق تخصص ریه، آسم و آلرژی و عضو هیأت علمی دانشگاه علومپزشکی اصفهان، طی سخنانی با بیان افزایش میزان شیوع مصرف دخانیات و کاهش سن ابتلا در جامعه گفت: با توجه به اینکه سن ابتلا به استعمال دخانیات به 12 الی 13 سال کاهش و سرعت شیوع آن به شدت افزایش نموده است، اصحاب رسانه سهم بسزایی در ارتقای فرهنگ یک جامعه دارند، لذا آگاه سازی مردم و خانواده ها در خصوص مضرات و مشکلات ناشی از مصرف دخانیات، در راستای پیشگیری از این مشکل بسیار حائز اهمیت می باشد.
وی با بیان این که بیشتر افراد با عوارض سیگار آشنا هستند به اثرات آنی آن اشاره کرد و گفت: سیگار برای افراد باعث کاهش اضطراب و شادی بخشی در کوتاه مدت میشود، لذا بایستی این موضوع فرهنگ سازی شود که این اثرات آنی به عوارض طولانی مدت آن نمیارزد.
وی در ادامه به تشریح عوارض مصرف دخانیات و نقش سوء آن در بدن پرداخت و ادامه داد: مشکلات ریوی و بیماری های تنفسی، برونشیت مزمن(که طی آمار در 80 درصد موارد به دلیل کشیدن سیگار اتفاق می افتد)، آسم، افزایش ریسک سرطان های ریه، افزایش بیماری های قلبی و عروقی و افزایش سکته های قلبی و مغزی، افزایش ریسک عفونت های ویروسی و باکتریایی به خصوص عفونتهای ریوی و همچنین افزایش ریسک ابتلا به عفونت های ناشایع مانند سل از جمله مضرات مصرف دخانیات به خصوص سیگار می باشد.
وی همچنین در خصوص مادران باردار مصرف کننده سیگار به مشکلاتی نظیر زایمان زودرس، کاهش وزن نوزاد هنگام تولد و همچنین احتمال مرده زایی اشاره نمود.
دکترصادقی ادامه داد: علاوه بر هزینه های مستقیم مصرف سیگار، طبق گزارش بهداشت جهانی هزینههایی که بطور غیر مستقیم دولتها و جوامع مجبور به پرداخت آن هستند دو تا سه برابر هزینهای است که برای خود سیگار می باشد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه تمامی عوارض مصرف سیگار فقط منوط به فرد سیگاری نمی باشد تصریح نمود: همه عوارض ذکر شده در درجات کمتر می تواند در اطرافیان فرد سیگاری و کسانی که با شخص سیگاری درتماس هستند بروز نماید، احتمال 20 درصد افزایش سرطان ریه در همسر یک فرد سیگاری وجود دارد، همچنین احتمال ریسک آسم، عفونت گوش و سینوزیت برای کودکی که در خانه در معرض دود سیگار قرار می گیرد بسیار بالا خواهد بود