رفتن به محتوای اصلی
x

معاون بهداشت وزارت بهداشت تاکید کرد: ضرورت توجه به اهمیت سواد رسانه ای در پاندمی کرونا

دکتر کمال حیدری در این وبینار که همزمان با هفته جهانی سواد رسانه ای سلامت برگزار شد، گفت: آنچه مردم را در برابر ویروس های خبری و آسیب آنها واکسینه می کند چیزی جز سواد اطلاعات و رسانه نیست.

وی افزود: سواد رسانه از ضروری ترین مقوله های سواد در قرن بیست و یک است و من از همکاران آموزش خود می خواهم که هر آنچه می توانند در ارتقای سواد رسانه ای مردم تلاش کنند.

وی ادامه داد: اگر هم کمبودی از سال های گذشته می بینند با تلاش مضاعف رفع کنند چرا که سواد رسانه یک سرمایه پرسود است که در دوران پاندمی ارزش خود را بیش از پیش نمایان ساخته است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار داشت: وقتی سخن از امنیت در کشورها می شود بسیاری از افراد بلافاصله به یاد امنیت نظامی و امنیت اقتصادی و حتی امنیت اجتماعی می افتند و شاید کمتر کسی است که در ابتدا به یاد امنیت سلامت بیفتد.

دکتر حیدری گفت: حتی در مجامع علمی جهان و کارشناسان نیز مقوله امنیت سلامت مقوله مغفول و مظلومی است و در میان موضوعات مرتبط در امنیت سلامت مباحث مربوط به بهداشت فردی و اجتماعی مغفول ترین است چرا که جنس سلامت اینگونه است که انسان تا آن را از دست ندهند ممکن است به یادش نیفتد. 

وی اضافه کرد: در بین مباحث بهداشتی موضوع آموزش و اقدامات پیشگیرانه آموزشی و ارتقایی، خود از مغفول ترین ها هستند و البته این بدان معنا نیست که کسی بتواند منکر اهمیت آموزش در حفظ امنیت سلامت کشور باشد.

وی بیان داشت: ما معتقدیم بنای سعادت کشورها انسان سالم و توانمند است. انسانی که سلامت جسم و ذهن و آنچه امروزه بیش از قبل بدان اهمیت می دهند، یعنی سلامت معنوی اش تامین شده باشد. 

دکترحیدری گفت: دوران پاندمی نشان داد که نکات ارزشمند دینی و فرهنگی کشورها چقدر در همدلی مردم و دولت و تاب آوری در برابر روزهای سخت می تواند نقش تعیین کننده ای داشته باشد. 

وی افزود: گسترش این ویروس بسیاری از شرایط را در جهان تغییر داد و تجمعات و آموزش های چهره به چهره و دورهمی ها و گردهمایی های آموزشی را نیز محدود کرد و  لذا همانند بسیاری از برنامه های دنیا برنامه  های آموزشی نیز مجازی و دیجیتال شد.

وی یادآور شد: گسترش زیرساخت های دیجیتال و شبکه های اجتماعی و کانال های خبررسانی و تنوع رسانه ها در دوران پاندمی همانند تیغ دو لبه است. 

وی تصریح کرد: پاندمی در ذات با ابهام و رشد خزنده، پیام های نادرست و سونامی اخبار غیرضروری همراه است و فراهم آمدن انتشار اخبار کذب و نادرست و گاهی اخبار درست اما گمراه کننده، می تواند با ایجاد اضطراب و سردرگمی باعث بروز رفتارهای خطا و غیربهداشتی در گروهی از مردم شود و به این شکل آنها را در معرض خطر ابتلا و بیماری و حادثه قرار دهد. 

معاون بهداشت وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: باید باور کنیم شایعه جان می گیرد. شایعه سریع تر از ویروس و بسیار راحت تر از کرونا در جوامع دنیا پخش می شود و گاهی در عرض 24 ساعت میلیون ها نفر را در معرض خطر خود قرار می دهد. 

دکتر حیدری افزود: خطر شایعات و اخبار تحریف شده اگر بیش از خود کرونا نباشد به جرات می توان گفت کمتر نیست و خسارات اقتصادی، امنیتی، سیاسی و بهداشتی فراوانی را می تواند به کشورها و مردم تحمیل کند.

وی تصریح کرد: برای رصد شایعات، تحلیل به هنگام آنها و تسریع تولید رسانه های سالم نیاز به سرمایه گذاری زیرساختی داریم و وزارت بهداشت تمام تلاش خود را برای تسهیل ارائه این خدمات انجام خواهد داد و انشالله در این پاییز شاهد اتفاقات خوبی خواهیم بود. 

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: هر چند کار فرهنگی و آموزشی چیزی نیست که در کلام بتوان ارزشش را توصیف کرد اما برحسب وظیفه، باز هم از همه همکاران پرتلاشم در گروه آموزش و ارتقای سلامت و روابط عمومی دانشگاه ها و حوزه ستادی وزارت متبوع تشکر می کنم و آرزوی توفیق روزافزون برای همه همکاران خستگی ناپذیرم در میدان بهداشت تا اقصی نقاط دور این میهن سربلند اسلامی را دارم.

دکتر حیدری در پایان ضمن تبریک بزرگداشت هفته جهانی سواد اطلاعات و رسانه از همراهی همدلانه همکاران وزارت فرهنگ و ارشاد و صدا و سیما، اساتید انجمن کشوری سواد رسانه ایران و اساتید حوزه علمیه ، دانشگاه تربیت مدرس و علامه طباطبایی (ره) و تمامی عزیزانی که قلب شان به امید سلامتی مردم و افزایش دانایی مردم می تپد و متعهد شده اند در این مسیر ما را یاری کنند قدردانی کرد.