رفتن به محتوای اصلی
x

معاون بهداشتی: مرگ و میر منتسب به آلودگی هوای اصفهان در سال های ۹۷ تا ۹۹ دو برابر شد

معاون بهداشتی دانشگاه و رییس مرکز بهداشت استان گفت: تحقیقات نشان می‌دهد که میزان مرگ و میر منتسب به آلودگی هوا در اصفهان در سال‌های ۹۷ تا ۹۹ حدود سه برابر شده است.

دکتر محمد مهدی امین روز دوشنبه 22 آذرماه در جلسه کارگروه اجتماعی، فرهنگی، زنان و خانواده در سالن اجتماعات استانداری اصفهان افزود: مرگ و میر منتسب به آلودگی هوا  بین افراد بالای ۳۰ سال در اصفهان در سال ۹۷ حدود ۱۱.۴۳ درصد بود که در سال ۹۹ این میزان، سه برابر شد.

وی با اشاره به تاثیر انواع آلودگی ها بر سلامتی انسان اظهار داشت: در دهه اخیر به تحقیقات در این زمینه بسیار توجه شده است بطوریکه یک تحقیق در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درباره تاثیر آلاینده ها بر روی دانش آموزان نشان می دهد که غلظت برخی از آلاینده ها مانند "بنزن" در میان آنها از کشورهایی مانند چین کمتر اما از بسیاری از کشورهای توسعه یافته، بالاتر است.

دکتر امین با بیان اینکه اصفهان در زمینه انواع سرطان در کشور وضعیت خوبی ندارد و بطور معمول در رتبه های دوم تا پنجم است، تصریح کرد: از سال های ۹۳ تا ۹۷ هر سال حدود ۵۰۰ مورد ثبت مورد جدید ابتلا به سرطان در استان داشتیم.

وی با اشاره به سند ملی و استانی پیشگیری از بیماری های غیر واگیر که یکی از علت های آن، آلودگی زیست محیطی است، اضافه کرد: عوامل تشدید کننده و بیرونی این بیماری ها مانند مزمن تنفسی در سال های اخیر نه تنها کاهش نیافته بلکه بیشتر هم شده است بطوریکه امسال در شهر اصفهان، هیچ روزی هوای پاک نداشتیم.

رییس مرکز بهداشت استان با بیان اینکه در پنج سال گذشته جلسه های بسیاری با حضور دستگاه های اجرایی مربوطه در این زمینه و برای کاهش مواجهه با عوامل بیرونی و تشدید کننده بیماری های غیر واگیر داشتیم، تصریح کرد: ما برنامه و هماهنگی در این زمینه داریم اما بنظر می آید به‌دلیل اینکه هنوز عامل تاثیرگذار یعنی محیط زیست در اولویت نیست، این فعالیت ها نیز بی اثر می ماند.

آلودگی هوا در اصفهان ۵۱ درصد افزایش یافته است

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان نیز در این جلسه گفت: ۱۱ شهرک و چهار ناحیه صنعتی از ۷۰ مجموعه در استان در شعاع ۵۰ کیلومتری کلانشهر اصفهان مستقر است که حدود ۸۰ درصد صنایع شهرک های صنعتی را در خود دارد.

ایرج حشمتی با بیان اینکه ۶۰ درصد آهن و فولاد، ۲۵ درصد فراورده های نفتی و ۶۰ درصد آجر کشور در استان اصفهان تولید می شود و این آمار نشان دهنده حجم فعالیت صنایع در این خطه است، افزود: در ۲ دهه گذشته اشتباهات بسیار استراتژیک (راهبردی) در استان انجام شده که مصداق صریح توسعه ناپایدار است.

وی با اشاره به ۴۸۳ هکتار واحد کارگاهی غیر مجاز که در ادوار گذشته در اصفهان ایجاد شده است، اظهار داشت: این واحدها در ۲۰ تا ۳۰سال گذشته تا کنون فعالیت داشتند و هنوز تعیین تکلیف نشدند.

حشمتی با بیان اینکه اصفهان در مقایسه با سایر کلانشهرها، کمترین میزان بارش را دارد، تصریح کرد: شرایط جغرافیایی و اقلیمی اصفهان در مقایسه با سایر کلانشهرها بسیار بدتر است بطوریکه این شهر در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته و سال ۹۸ به ترتیب با ۵۱ و ۹۸ درصد افزایش آلودگی هوا مواجه شده است.

وی با اشاره به اینکه برخی از کلانشهرهای کشورمان امسال بیش از یکصد روز هوای پاک داشتند درحالیکه اصفهان، هیچ روزی هوای پاک نداشت، اضافه کرد: مسوولان برخی از این شهرها عنوان می کنند که چرا در اصفهان از مازوت استفاده نمی شود درحالیکه باید به آنها آگاهی داد که شرایط اصفهان با سایر کلانشهرها، بسیار متفاوت است.

وی به مفادی از قانون هوای پاک اشاره و اضافه کرد: به عنوان مثال بر اساس این قانون، همه سوخت ها از سال ۱۴۰۰ باید استاندارد ملی داشته باشند، از سال ۹۶ به بعد هیچ پیک موتوری غیر برقی نباید مجوز می گرفت و از سال ۹۹ هیچ پیک موتوری کاربراتوری نباید فعالیت می کرد و حال امروز باید دید که چقدر از این مفاد قانونی اجرا شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست اصفهان همچنین با بیان اینکه در ۶ ماه نخست سال ۵۳ درصد غلظت آلاینده های هوا مربوط به حمل و نقل و ۱۲ درصد مربوط به صنعت است، گفت: در ۶ ماه دوم سال، ۳۳ درصد آلاینده ها مربوط به حمل و نقل و ۳۷ درصد مربوط به صنعت است.

وی با اشاره به تردد زیاد کامیون ها در اصفهان بمنظور حمل و نقل به واحدهای صنعتی، افزود: عده ای انتقاد می کنند که چرا در اصفهان شب ها، هوا آلوده تر است و در پاسخ به آنها باید گفت که شب ها اتفاق های بسیاری می افتد که در ید کنترل ما نیست زیرا سامانه پایش متمرکز نداریم که کدام کارخانه، فیلترش را در شب ها، باز می کند.

حشمتی با بیان اینکه در برخی شب ها، پسماندها و ضایعات کشاورزی را می سوزانند، تاکید کرد: نظارت بر همه اینها با اداره کل حفاظت محیط زیست است اما این نکته را در نظر بگیرید که کل اعتبارات این مجموعه چهار میلیارد تومان است که در سال جاری ۳۵۰ میلیون تومان برای اجرای این تکالیف در نظر گرفته شده و با این اعتبارات چه انتظاری می توان داشت.