معرفی برنامه دفتر پژوهشهای کاربردی و کتابخانه

برنامه های واحد:

معرفی برنامه (توضیح مختصری درمورد پیشینه ، دلایل اجرا و اهداف کلان برنامه ) :

پیشینه :

اين دفتر با نام ((كميته پژوهشي مركز بهداشت استاناصفهان))در تير ماه سال ۱۳۷۸ باهدف پشتيباني از طراحيواجراي پژوهش­هاي كاربردي در سيستم بهداشتي با شركت رابطين پژوهشي كليه واحدهاي بهداشتي معاونت بهداشتی تشكيل شده و اساسنامه اوليه آن در تاريخ ۴/۲۱/ ۷۸ به تصويب رسيد .

اين كميته با تصويب اعضاي آن در تاريخ ۸۰/۱۲/۲۰ به دفتر پژوهش­هاي كاربردي معاونت بهداشتي تغيير نام يافت و اساسنامه آن مورد بازبيني و اصلاح قرار گرفت .

كليه سياست­گزاري­هاي كلان پژوهشي اين دفتر با نظر و هماهنگي معاونت پژوهشي دانشگاه انجام مي­گيرد.

موقعیت و جایگاه :

پژوهش یکی از اساسی‌ترین نیازها برای نیل به پیشرفت و توسعه­ی همه جانبه­ی یک کشور است و قدرت و استقلال هر کشوری بر پژوهش و تولید علم استوار است. بنابراین نوع و سطح فعالیت‌های پژوهشی یکی از شاخص‌های اصلی توسعه و پیشرفت محسوب می‌شود.

دفتر پژوهش های کاربردی و کتابخانه در حوزه معاونت بهداشتی و مرکز بهداشت استان مسئولیت ساماندهی و نظارت بر کلیه فعالیت های پژوهشی را به عهده دارد. از اهم فعالیت های این دفتر نیازسنجی، برنامه ریزی و هدایت و مشاوره پروژه­های تحقیقاتی می­باشد. همچنین کتابخانه  این معاونت با بیش از ۵۰۰۰ جلد کتاب و نرم افزار کتابخانه پارس آذرخش ضمن اتصال به شبکه کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان آماده ارائه خدماتی چون جستجو، امانت کتاب، راهنمایی و مشاوره به کارکنان و دانشجویان حوزه سلامت می­باشد.

سرپرست دفتر پژوهشهاي كاربردي :

الف ) نحوه و مدت انتخاب :يك نفر از پزشكان متخصص ،عمومي يا كارشناسان ارشد داراي سابقه پژوهشي در سيستم هاي بهداشتي ( به تأييد معاونت پژوهشي دانشگاه ) با انتخاب معاونت بهداشتي به مدت يك سال

ب ) شرح وظايف :

۱– رياست شوراي مركزي دفتر پژوهش­هاي كاربردي

۲ – نظارت، برنامه­ريزي و مديريت اجرايي وظايف مصوب دفتر

۳ – نظارت بر اجراي امور اداري دفتر

۴ – انعكاس مشكلات و نظرات شوراي مركزي به مراجع بالاتر

۵ – برنامه­ريزي جهت بهبود و ارتقاء كيفيت فعاليت­هاي دفتر

۶ – برقراري ارتباط مؤثر با ساير مراكز پژوهشي و دانشگاهي جهت طراحي برنامه­هاي كارآمد در زمينه تحقيق در سيستم­هاي بهداشتي