سخنگوی دانشگاه: نقطه قرمز در استان نداریم/25 درصد جمعیت استان واکسن نزده اند

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص روند واکسیناسیون کرونا برای گروه های هدف در استان اصفهان، گفت: پوشش واکسیناسیون جمعیت بالای 12 سال در استان برای دوز اول 74 درصد و پوشش نوبت دوم 57 درصد است و پوشش تزریق واکسن کرونا، برای گروه سنی 12 تا 18 سال نوبت اول 67 و نوبت دوم 40 درصد است.
دگتر پژمان عقدک اضافه کرد: پیش از این روزانه قریب به 70 هزار واکسن کرونا در استان برای جمعیت هدف تزریق صورت می گرفت، ولی در حال حاضر این آمار کاهش پیدا کرده و روزانه به  40 هزار دوز تزریق واکسن رسیده است.

وی تصریح کرد: استقبال مردم استان از مراکز واکسیناسیون خوب بوده است اما در یک هفته گذشته تعداد مراجعه کننده ها رو به کاهش بوده است و به این دلیل می باشد که تزریق دوز اول واکسن کرونا برای جمعیت مورد هدف در استان رو به پایان است، قبلاً تعداد بیشتری برای واکسیناسیون مراجعه می کردند ولی در حال حاضر تنها 25 درصد جمعیت استان واکسن نزده اند و قانع کردن این افراد سخت تر است.

از ورود پیک ششم خبری نیست/ تزریق واکسن فخرا در مراکز منتخب

دکتر عقدک در مورد پیش بینی پیک ششم کرونا برای اصفهان، گفت: در حال حاضر برای استان اصفهان از ورود پیک ششم خبری نیست، به دلیل اینکه پوشش رنگ آمیزی نقشه استانی شرایط خوبی پیدا کرده است و نقطه قرمز در استان نداریم، در حال حاضر دو شهرستان در وضعیت آبی و سه شهرستان در وضعیت نارنجی قرار دارند و مابقی شهرستان ها زرد است و از نظر رنگ بندی شرایط خوبی داریم، علائم و نشانه وارد شدن به پیک ششم کرونا در استان وجود ندارد.

وی در مورد نوع واکسن های تزریق در مراکز تجمیعی واکسیناسیون، افزود: واکسن های سینوفارم، پاستور، برکت، آسترازنکا و اسپوتنیک در مراکز واکسیناسیون به همشهریان تزریق می شود و واکسن فخرا به عنوان فاز سوم بالینی در استان است و به عنوان واکسن قطعی نیست و در حال حاضر در دو یا سه مورد مرکز واکسیناسیون منتخب این واکسن تزریق می شود.

تزریق 18 هزار واکسن دوز سوم کرونا

سخنگوی دانشگاه اظهار کرد: بر مبنای سامانه سیب روند واکسیناسیون نوجوانان گروه سنی 12 تا 18 آمار خوبی دارد، برای زیر 12 سال هنوز واکسنی برای تزریق توصیه نشده است.

دکتر عقدک در مورد تزریق دوز سوم واکسن کرونا تاکید کرد: دوز سوم واکسن کرونا ابتدا برای کادر بهداشت و درمان در اولویت بوده است و بعد از آن اعلام شده است که برای افراد بالای 60 سال و کسانی که بیماری زمینه ای و نقض سیستم ایمنی در بدن دارند هم تزریق شروع شود و اطلاع رسانی ها در این زمینه صورت گرفته است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر قریب به 18 هزار واکسن کرونا برای نوبت سوم تزریق شده است، به تدریج که این گروه های مورد نظر واکسینه شدند، اطلاع رسانی ها انجام می گیرد تا بقیه افراد هم مراجعه کرده و واکسن کرونا را دریافت کنند، در حال حاضر روزانه حدود پنج درصد واکسنی که در مراکز واکسیناسیون تزریق می شود برای دوز سوم واکسن کرونا است.

پیک آنفلوانزا نداریم/ توزیع واکسن در سیستم دولتی و داروخانه ها

دکتر عقدک در مورد تزریق واکسن آنفلوانزا در استان گفت: هر سال تعدادی واکسن آنفلوانزا در سیستم دولتی و تعدادی هم در داروخانه ها برای شهروندان توزیع می شود، امسال در سیستم دولتی از یک ماه قبل قریب به 30 الی 35 هزار واکسن آنفلوانزا در سیستم بهداشت و درمانی توزیع شده است و معادل همین تعداد هم در بخش خصوصی توزیع صورت گرفت.

وی خاطرنشان کرد: بخش خصوصی برای آوردن میزان واکسن بیشتر آنفلوانزا آزاد است، به دلیل شرایط کرونایی که وجود دارد برخی افراد که سال های قبل تمایلی به تزریق واکسن آنفلوانزا نداشته اند، احتمال دارد امسال تمایل به تزریق این واکسن داشته باشند و شهروندان می توانند از بخش خصوصی این واکسن را برای تزریق تهیه کنند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در مورد شیوع بیماری آنفلوانزا در استان اصفهان، گفت: امسال نسبت به سال قبل پیکی در مورد شیوع بیماری آنفلوانزا نداریم و آمار کمتر از سال های قبل است.