گزارش هفته ملی کودک معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

آیین نامه اجرایی بزرگداشت هفته ملی کودک در تاریخ  ۱۴ تا ۲۱ مهرماه  مانند هرسال  با همکاری و هماهنگی  کانون پرورش فکری، آموزش و پرورش و وزارت بهداشت و درمان تدوین و به کلیه معاونت های دانشگاه های علوم پزشکی  ابلاغ گردید .

بر همین اساس و با توجه به اینکه این هفته ، فرصتی است  برای تمام فعالان حوزه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی در راستای ارتقا سلامت کودکان ( سلامت با توجه به تعریف سازمان جهانی بهداشت) ، برنامه ها و فعالیت هایی در معاونت بهداشتی و کلیه شبکه های بهداشت و درمان تابعه با اهداف  زیر  انجام گردید:

اهداف:

1. برجسته‌سازی اهمیت دوران کودکی و ویژگی‌ها، نیازها و خواسته‌های کودکان امروز.
  2. هم‌افزایی فعالیت‌های دستگاه‌ها و نهادهای متولی کودک در سراسر کشور.
  3. ارتقای آگاهی جامعه نسبت به حقوق کودکان به‌ویژه کودکان با نیازهای ویژه.
  4. ایجاد فضای با نشاط با مشارکت کودکان
  5. معرفی سازمانهای فعال در حوزهی کودک و ظرفیت‌های آن‌ها به جامعه به‌ویژه «خانواده‌ها و اولیای تربیتی».
  6. توجه به هویت ملی و بهرهگیری از آموزههای دین مبین اسلام (در رابطه با حقوق کودک).

فعالیت ها:

ابلاغ دستورالعمل اجرایی به کلیه شبکه های بهداشت ودرمان تابعه به منظور هماهنگی و برنامه ریزی در  راستای اجرای برنامه

طراحی و تهیه بنر با "شعار آینده را باید ساخت "و نصب در معاونت بهداشتی ، مراکز بهداشت شهرستان ها، مراکز و پایگاه های خدمات جامع سلامت

برگزاری جشن در مهد کودک و پیش دبستانی ها  با حضور پدر بزرگ ها و مادر بزرگ ها

دعوت از آنتش نشانی و پلیس راهور در مراسم های جشن و آموزش کودکان

هماهنگی به منظور شرکت فرزندان کارکنان معاونت بهداشتی در مراسم جشن کانون پرورش فکری کودکان

هماهنگی به منظور شرکت فرزندان همکاران در نمایشگاه کانون پرورش فکری و کودکان

برگزاری جلسات آموزشی در خصوص پیشگیری  سوانح و حوادث   ، کودک آزاری و آموزش دهان و دندان

هماهنگی به منظور اندازه گیری قد و وزن کودکان بازدید کننده  از نمایشگاه کانون و پرورش فکری کودکان

و.....

تقارن زمانی ایام ماه محرم با این هفته­، به‌منظور نهادینه کردن ارزش‌های تربیتی و انسان‌ساز عاشورا و جهاد در راه خدا در ذهن و روح کودکان و ترویج این فرهنگ در جامعه در تدارک و اجرای ویژه‌ برنامه‌های گرامیداشت این هفته به رویکردِ آموزه‌های عاشورا، توجه شد.