معرفی آزمایشگاه قطب منطقه ای اچ آی وی استان اصفهان

ایدز سندرم  عفونی  است که به وسیله ی  رتروویروس ایجاد می شود  و  شامل دو نوع (HIV1و HIV2) است.  این بیماری  با  طیف  وسیعی  از نشانه های بالینی مانند تب بدون علت، خستگی و ضعف عضلانی، کاهش وزن (بیشتر از ۱۰ درصد وزن بدن)، اسهال مزمن طولانی،  سرفه های طولانی، زخم هایی که بهبود  نمی یابد و ... مشخص می شود. این سندرم با مختل کردن دفاع سلولی  بدن را مستعد  انواع بیماری های عفونی، عفونت های فرصت طلب، سرطان ها و .......می کند. این بیماری از سال  ۱۹۸۱ تاکنون در داخل کشورها و فراسوی مرزها به سرعت روبه گسترش است. پس از شناسايي اولين مورد ابتلاي به اچ آي وي در سال ۱۳۶۶ ، پاسخ به آن  درکشور  با تشکيل شوراي عالي ايدز در سال ۱۳۶۷ شروع شد. در سال ۱۳۸۰  برای نخستین بار در سطح ملی برنامه استراتژيک پنج ساله براي سالهاي  ۱۳۸۵-۱۳۸۱ توسط برنامه دوم برای سال های ۱۳۸۶-۱۳۸۸ و به صورت ۳ ساله تدوین شد وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشکي با همکاري نسبی ساير دستگاه ها تدوين گرديد. برنامه سوم کشوری کنترل و پیشگیری ایدز برای سال های ۱۳۸۹-۱۳۹۳ و به صورت ۵ ساله تدوین شد. در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز کلیه برنامه های کنترل و پیشگیری ایدز بر اساس برنامه کشوری و با مشارکت سازمان های مرتبط اجرا گردید. برای تشخیص موارد ابتلا به ایدز و پیشگیری از ابتلا به آن وجود آزمایشگاه تخصصی  ضروری  است  که این آزمایشگاه در ۸/۹/۱۳۹۳ با همکاری سازمان ملل متحد، وزارت بهداشت  و درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان  به  شکل منطقه ای ساخته و  تجهیز  شده  است.  این  معاونت  دانشگاه های  چهار محال و بختیاری ، لرستان,  مرکزی و کاشان را تحت پوشش خود قرار می دهد . این آزمایشگاه  برای پایش درمان بیماران اچ آی وی مثبت ، بررسی Load    ویروس و  تشخیص در نوزادان مادران اچ آی وی مثبت آزمایشات تخصصی انجام می دهد . علاوه بر این راه اندازی ۱۰  مرکز شناسایی بیماران اچ آی وی در اصفهان به ویژه، مادران باردار یکی دیگر از اقدامات مرکز بهداشت استان است . آزمایشگاه  قطب  منطقه ای اچ آی وی استان تمام تلاش خود  را در خصوص تشخیص اچ آی وی  با همکاری  مرکز  مشاوره بیماریهای رفتاری نواب صفوی که کمک موثری در شناسایی مبتلایان به ویروس اچ آی وی  و پیشگیری از شیوع آن دارند می نماید.

مرکز  مشاوره بیماریهای رفتاری نواب صفوی:  خیابان احمد آباد، مرکز بهداشتی نواب صفوی

آزمایشگاه قطب منطقه ای اچ آی وی استان : خیابان ابن سینا، معاونت بهداشتی، اداره  امور آزمایشگها های بهداشتی استان  اصفهان