برگزاری همایش به مناسبت هفته ملی بدون دخانیات

با توجه به فرا رسیدن هفته ملی بدون دخانیات مراسمی در تاریخ ۱۰ تیر ۹۶ به منظور بزرگداشت و تجلیل از فعالان در این حوزه  در تالار لقمان  مرکز همایش های علمی دانشگاه برگزار شد.

این همایش با حضور دادستان محترم استان ، رئیس و معاون بهداشتی محترم دانشگاه، مسئول محترم دبیرخانه ستاد کنترل دخانیات ، رئیس پلیس و سایر مسئولین ارگان ها ، مدیران شبکه ها ،مسئولین،کارشناسان بهداشت محیط  و جمعی از اضحاب رسانه استان برگزار شد

در این مراسم دکتر خدیوی معاون بهداشتی و رییس مرکز بهداشت استان طی سخنانی با اشاره به اقدام بزرگ جمع آوری قلیان ها در سطح شهر اصفهان گفت: این اقدام نمادی از همکاری بین بخشی، التزام عملی و همت همه جانبه تمامی ارگان های درگیر برای حفظ سلامت شهروندان به خصوص جوانان بود که خوشبختانه هم اکنون شاهد به ثمر رسیدن این تلاش می باشیم.

وی ادامه داد: خدا را شاکر هستیم که در شهر اصفهان به عنوان مظهر یک فرهنگ سلامت نگر، محیطی جهت عرضه قلیان وجود ندارد و از تمامی ارگان ها و دست اندرکارانی که در این راستا همت و تلاش کردند تشکر و قدردانی می کنم.

در ادامه مراسم آقای رحیمی دادستان عمومی و انقلاب استان درخصوص اقدام مهم حذف قلیان از اماکن عمومی گفت: از سال ۸۵ قانون جامع مبارزه با استعمال دخانیات در سراسر کشور و به تبع آن در استان تحت عنوان ممنوعیت استعمال دخانیات در اماکن عمومی تصویب شد، و در سال ۹۵ با حرکت جمعی و با وجود هجمه های سنگین در ابعاد مختلف با همدلی و همفکری مجموعه های مختلف اعم از شهرداری، وزارت بهداشت، صنعت و معدن، دادگستری، نیروی انتظامی و ... این حرکت جمعی به ثمر نشست.

وی ادامه داد: توجه ویژه قانونگذار محترم به امر بهداشت و سلامت مردم، دستگاه قضایی و دادسرای استان را بر آن داشت تا نگاه ویژه ای به این امر مهم داشته و لذا اولین شعبه ای که به صورت تخصصی راه اندازی نمودیم شعبه ویژه مربوط به جرایم بهداشتی، استاندارد و مسائل زیست محیطی بود.

آقای رحیمی با بیان اینکه تلاش در راستای مقاومت در عرضه قلیان، یک حرکت جمعی و یکپارچگی همه ارگان ها بوده است گفت: بایستی به چنین همت والا و تلاش همگانی در به ثمر رساندن و اجرای قانون افتخار کرد.

آقای ولی زاده مسئول دبیرخانه ستاد کنترل دخانیات وزارت بهداشت نیز به عنوان سخنران دیگر هدف از برگزاری چنین گردهمایی را افزایش آگاهی عمومی در خصوص مضرات استعمال دخانیات عنوان کرد.

وی سپس درخصوص چگونگی اجرای قانون مبارزه با دخانیات و عرضه قلیان در سال ۸۵ ، اهم برنامه ملی کنترل دخانیان و وضعیت کشور، تبعات مصرف دخانیات در کشور،الزامات قانونی کنترل دخانیات و راهکارهای کلیدی سازمان جهانی بهداشت در کاهش مصرف دخانیات به ارائه سخنرانی پرداخت.

مهندس رفیعی مدیر گروه بهداشت محیط استان نیز در ادامه در ارتباط با عملکرد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در حذف قلیان از چایخانه ها و مراکز و اماکن عمومی سخنرانی نمود.

گفتنی است در ادامه مراسم از ارگان هایی که در راستای تحقق اهداف سلامت عمومی و اجرایی کردن قانون عرضه و استعمال مواد دخانی بویژه قلیان در اماکن عمومی و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی استان تلاش نمودند با اهدای لوحی تقدیر به عمل آمد.